Afstemning: Er Gus Hansens WPT-bedrift den største nogensinde?

At Gustav Hansens tre fantastiske WPT-sejre er noget af det ypperste, der er blevet præsteret i turneringsseriens historie, kan der næppe være nogen tvivl om, men er det den aller største? Det har World Poker Tour sat sig for at finde ud af, og har derfor oprettet en head-to-head bracket-afstemning, der skal afgøre, hvem der er den største pokerspiller i WPT-regi nogensinde.

64 spillere er blevet udvalgt, rangeret og uddelt i fire forskellige grupper. Runde efter runde skæres halvdelen af feltet fra, før der den 11. april er fundet en endelig vinder på worldpokertour.com.

De fire førsteseedede spillere er Gus Hansen i ‘Spades Region’, Carlos Mortensen i ‘Hearts Region’, Anthonny Zinno i ‘Diamonds Region’ og Daniel Negreanu i ‘Clubs Region’. Det er altså som udgangspunkt de fire spillere, der forventes at have størst sandsynlighed for at nå semifinalerne. Det er dog som sagt en bruger-afstemning, så på trods af favoritværdigheden er det imidlertid langt fra sikkert, det spiller sådan ud.

Runde 1

Første afstemningsrunde åbnede i fredags, og er åben indtil i morgen aften dansk tid. Her møder Gustav Hansen den 16. seedede Scott Clements, og selvom de to kombatanter har lige mange WPT-finaleborde, så må man formode, Gus Hansens tre sejre og mere end dobbelt så mange præmiepenge afgør duellen til danskerens fordel.

Afstemningen bliver afholdt som optakt til næste måneds Tournament of Champions på Seminole Hard Rock Hotel & Casino i Hollywood, hvor kun medlemmer af den såkaldte WPT Champions Club kan deltage. Turneringen koster $15.400, og forventes at blive et af de hårdeste WPT-felter nogensinde. Der er endnu ingen forlydender om, hvorvidt danske Gustav Hansen eller nogen af de andre danske WPT-vindere vælger at stille til start.