Rune Hastrup: – Hellere dansk mester i fodbold end random WSOP bracelet

Han kan dét der med at spille sig på finaleborde, ham Rune “sanebby” Hastrup. I slutningen af marts blev det således til to finaleborde på samme aften, og i fredags gjorde han det så igen.

Hele 4 finaleborde blev det til, og efter et par skuffende exits som nr. 5, 7 og 8 blev fjerde gang lykkens gang, da han gik hele vejen i $11+R NL Hold’em $40k Gtd på PokerStars. De fire finaleborde indbragte ham lidt over $9.000, hvoraf $8.151 kom fra den længeventede 1. plads.

Med sådanne resultater kan man selvfølgelig ikke holde sig under poker-radaren for evigt, og derfor fangede PNN.dk igen Rune til en snak om poker, fodbold, staking og fremtidsdrømme.

 

Fodbolden og pokeren

Til dagligt lever 21-årige Rune Hastrup en tilværelse som deltids-professionel fodboldspiller i Nordicbet-ligaen for Hobro, hvor hans ypperste opgave består i at forsvare Hobros mål. Tidligere har han spillet for Randers FC, hvor det blev til syv kampe i 1. division, foruden en Europa League kvalifikations-kamp.

Fodbolden er også langt det vigtigste i Hastrups liv, selv om han ikke lægger skjul på, at han elsker at spille poker, når tiden er til det.

Rune startede med fodbold i en ung alder, som mange andre knægte, men et større end normalt talent gjorde, at Rune valgte at tage sin HHX på fodboldcollege i Randers. Og det var her – for snart 4 år siden – at Rune første gang stiftede bekendtskab med pokeren:

“Jeg lærte at spille poker på 2. år på handelsskolen. Jeg blev introduceret til det af et par klassekammerater, der spillede homegames et par gange om måneden. Det crew blev jeg så mere eller mindre en del af ret hurtigt.”, forklarer Rune Hastrup om poker-karrierens spæde start.

 

Fifty/fifty staking

Sidenhen er det blevet til en del mere poker for Rune, som nu spiller $7-15 fifty/fifty SNG’ere på PokerStars – krydret med større turneringer ved siden af. Det går rigtigt fornuftigt for Rune, som siden slutningen af marts har været staked af sin gamle ven – og pokercoach – Thomas “Cyboman” Kjærgaard.

Rune var så venlig at dele sin graf med os over fifty/fifty SNG’ere siden staking dealen begyndte for lidt over en uge siden:

hastrup_graf

En fin graf for den boldsikre pokerspiller, som fortæller følgende om sin stakingdeal:

“Jeg grindede de helt lave BI fifty/fifty på stars for egne penge til at starte med. Vi taler 1.5 $ og 3.5$. Her hentede jeg 1000$ på 2-3 måneder, hvilket ikke er mange penge, men stadig var følelsen af at vinde meget god. Thomas (Cyboman, red.) foreslår så, at jeg skal spille højere og han gerne vil købe 50% action. Så det får han lov til og jeg går igang. Har spillet en lille uge på de højere stakes nu og det går rigtig godt. Han synes så at vi skal give MTT’ere et lille skud, hvilket man jo må sige gik rigtig godt. Vi har haft 3 MTT grinddage, hvor jeg har været på 5 finaleborde”, forklarer Hastrup.

At det er gået “rigtig godt” i MTT’erne behøver vi ikke blot tage Runes ord for. Oversigten over seneste store cashes viser præcist hvor godt det er gået:

recent_cashes_sanebby

Den opmærksomme læser vil sikkert bemærke, at Rune sågar blev runner-up i The Hotter $0.55 Turbo med 12.803 spillere til start.

– Du blev simpelthen nr. 2 af 12.803 spillere forleden?

“Ja jeg gjorde”, siger Rune med et stort smil og fortsætter: “i The Hot-serien. Den billigste til $0.55. Addede den bare for sjov og blev så 2’er til $600.”

 

God fysisk form hjælper på pokeren

Når Rune Hastrup spiller turneringer, kan der snildt være gang i mere end 20 borde ad gangen i mange timer i træk. Det kræver stor koncentration at holde styr på hvem der gør hvad, og hvornår de gør det, og Rune har fundet opskriften på det; nemlig god fysisk form.

“Jeg tror min fysiske form kommer mig meget til gode. Jeg bliver sjældent træt og er god til at fokusere. Det er ligemeget om jeg har 10 borde eller 1 bord kørende. Så det kræver vel en vis disciplin, men det er jeg vant til fra dagligdagen med fodbold. Jeg har konkurrence-genet, der ikke tillader mig at være “dårlig”. Jeg vil vinde”, siger Rune med et smil.

Og selv coach Cyboman er imponeret over hans tidligere elevs overblik og flid:

“Han er yders arbejdsom. Brænder virkelig for det! Og så er han en af dem, som kan håndtere 20+ borde uden det påvirker hans spil synderligt. Det’ ret sick”, fortæller Thomas “Cyboman” Kjærgaard, da vi beder ham om en kommentar til hvordan han ser Rune som pokerspiller.

Rune uddyber selv med disse ord: “Jeg kører omkring 15-20 turneringer ad gangen. Omkring 25-30, når det er fifty/fifty, så der er gang i Tableninja, Holdem Manager og hotkeys!”, siger Rune og griner.

 

Hellere guld i Randers end guld i Vegas

Poker er en stor lidenskab hos Rune Hastrup – herom hersker der ingen tvivl. Men der hersker heller ikke tvivl hos Rune selv, da samtalen kommer ind på fremtidsdrømmene.

– Hvor er chancen størst for at vi får dig at se som fuldtidspro i fremtiden? Poker eller fodbold?

“Godt spørgsmål, men jeg vil helst se mig selv som fodboldspiller. Jeg kan godt undvære at spille poker, hvis det var. Det er stadig kun en hobby, der dog er seriøs. Jeg har spillet fodbold i så mange år og oplevet en del, men synes stadig jeg mangler det sidste. Jeg er stadig ung og kan nå det. Jeg går hvert fald benhårdt efter det. Jeg vil sige, at jeg går efter det, så længe jeg stadig føler at jeg er “tæt” på”, afslører Rune, som ikke lægger skjul på hvor fodboldkarrieren meget gerne må gå hen:

“Jeg har altid været Chelsea-fan, men jeg er godt klar over, at det nok ikke er der jeg kommer til at slå folderne. Mit mål er at komme til en Superligaklub. Gerne for Randers, hvor jeg kommer fra og stadig bor”.

– Hvad vil du helst vinde, et WSOP bracelet eller Danmarksmesterskabet i fodbold?

“Fodbold, helt klart”, udbryder Rune og fortsætter: “jeg ville helst vinde DM med Randers, hvis jeg kunne vælge på alle hylder.”

Om Rune får lov at vælge frit på alle hylder vil fremtiden vise, men han får i hvert fald et kæmpe held og lykke med på vejen her fra redaktionen. Vi glæder os allerede til at skrive om din næste sejr, Rune.

I mellemtiden tåler den sidste et lille gensyn… Værsgo!

sanebby_win

Rune “sanebby” Hastrups seneste sejr på PokerStars

cyboman_hastrup

Thomas “Cyboman” Kjærgaard og Rune “sanebby” Hastrup på MASH og fejre at livet går godt.

Artikelfoto: randersfc.nu