Jason Mercier generobrer tronen som verdens bedste

Det er mere end to år siden sidst, men efter den seneste opdatering af Global Poker Index hedder verdens øjeblikkeligt bedste turneringsspiller igen Jason Mercier.

Amerikaneren havde et fremragende WSOP, hvor han foruden at sikre sig sit tredje WSOP-armbånd – denne gang i en $5.000 6-max Hold’em-event – spillede sig på yderligere to finaleborde. Han måtte dog tage til takke med en syvendeplads i det $50.000 dyre mixed games-mesterskab, ligesom han blev henvist til andenpladsen i PLO-mesterskaberne af vores egen Alexander ‘KP’ Petersen. Kombineret med Merciers dybe runs ved EPT Grand Final og PCA’en på Bahamas, har resultaterne nu sendt ham op foran landsmanden Anthony Zinno, der i foråret både vandt sit andet og tredje WPT-trofæ inden for tre uger.

Læs også: Gus Hansen må dele rekord med brandvarme Zinno

Mercier leder nu et amerikansk firkløver an i toppen af GPI, der udover Mercier og Zinno består af Dan Smith og Scott Seiver. Først på femtepladsen finder vi den første europæiske spiller i Stephen Chidwick, der cashede hele syv gange ved det netop overståede WSOP med en andenplads i $10.000 Stud Hi/Lo som bedste resultat.

Den bedst placerede dansker på listen er Frederik Brink Jensen, der øjeblikkeligt holder en 176. plads.