Galfond om Stars: “Hvis drømmen om at gå pro dør, så dør poker”

Der er blevet sagt og skrevet rigtig meget om de seneste ændringer hos PokerStars med Amaya Gaming ved roret. Ændringer der blandt andet har medført højere rake og flere gebyrer, og som mange anser som PokerStars’ første skridt til at udnytte de nu nærmest monopollignende tilstande på online poker-fronten.

PokerNews har for nyligt haft fat i Phil ‘OMGClayAiken’ Galfond, som har en række interessante pointer i forbindelse med ændringerne på verdens største pokersite.

Først og fremmest understreger pokerproen, at det er på grund af manglende konkurrence, at PokerStars kan tillade sig at gennemtrumfe den seneste tids ændring. Han påpeger dog også, at hvis tingene igen skal ændres til det bedre, er det vigtigt, at pokerverdenen præsenterer samlede og velgennemtænkte argumenter.

“Hvis vi vil have beslutningerne omgjort, bliver vi nødt til at finde stærke argumenter for, hvorfor disse ændringer skader både os og dem. Jeg har ikke kigget på numrene, men hovedargumentet må være, at hvis vi når til et punkt, hvor en talentfuld ung spiller der indbetaler $100 ikke har chancen for at grinde sig op til $50/$100, så har vi alle sammen et problem. Hvis drømmen om at blive high-stakes pro dør, så vil hele pokerbranchen følge efter”, lyder de dystre udsigter fra Galfond.

Galfond mener også, PokerStars for alvor har åbnet døren for alle de mindre sites, der tidligere har været tæt på at måtte lukke og slukke.

“Hvis jeg havde et firma, med et godt stykke pokersoftware, så ville jeg fejre udviklingen lige nu … Og arbejde min r** i laser, for at blive en egentlig konkurrent. Forhåbentlig er der nogen sites derude, der tager sig sammen i fald dette blot er toppen af isbjerget. Det er faktisk den største grund til, jeg tror, dette er en stor fejl fra PokerStars’ side. De har åbnet døren for andre pokersider, der ikke havde en chance tidligere”, slutter han.